W3E: Uw Partner in Digitale Verantwoordelijkheid

Opkoop, Afvoer ICT Apparatuur & Datavernietiging

In ons tijdperk van technologische overvloed realiseren velen zich niet hoeveel vertrouwelijke informatie zich ophoopt op diverse digitale apparaten. Of het nu gaat om computers, telefoons, tablets, externe harde schijven, USB-sticks of andere digitale media, de overgang naar nieuwe apparatuur roept de vraag op: wat gebeurt er met de gegevens op het oude apparaat? Hoewel velen intern back-ups maken of data in de cloud opslaan, blijven de gegevens vaak ongewild achter op de harde schijf van het oude apparaat. Voor organisaties betekent dit dat bedrijfsinformatie en gegevens van werknemers en klanten potentieel kwetsbaar zijn. Het simpelweg weggooien van oude apparaten kan leiden tot ernstige gevolgen, vooral als de Autoriteit Persoonsgegevens plotseling voor de deur staat voor een AVG-check – een scenario waar niemand op zit te wachten!

Digitale Ontsporing

Veel mensen weten niet hoe ze een harde schijf op de juiste manier moeten vernietigen, of ze vertrouwen de bestaande vernietigingsmethoden niet. Dit resulteert vaak in het onnodig bewaren van oude apparaten, een fenomeen vergelijkbaar met fysiek hamsteren. Digitale hamsteraars binnen bedrijven bewaren vaak enorme hoeveelheden informatie op verouderde harde schijven. Het is een situatie die aanzienlijke ruimte inneemt en te vergelijken is met een overvol huis, zoals mogelijk geïllustreerd is bij een fysiek overladen opslagruimte.

Proactief Beschermen

Een gebrek aan beleid voor veilige gegevensverwijdering kan ernstige gevolgen hebben voor een organisatie, waaronder beveiligingsincidenten, imagoschade en verlies van vertrouwen. Gevoelige data hoort niet op straat te belanden. Het verstandig afvoeren van oude hardware via een professioneel bedrijf elimineert de zorgen over datalekken. Bovendien kan oude hardware nog waardevol zijn!

Opkoop van Oude Hardware

Door oude hardware in te leveren, draagt uw organisatie bij aan een circulaire economie. Het geeft de verouderde apparatuur een tweede leven en heeft vaak nog marktwaarde. U verdient geld door uw actuele ICT-apparatuur in te leveren. Met behulp van het gecertificeerde programma Blanco maken wij uw oude ICT-apparatuur klaar voor hergebruik. Professionele computerrecycling: veilig en milieubewust!

Verantwoorde Afvoer van Oude Hardware

Het zomaar afvoeren van oude en overtollige hardware is niet zonder risico’s. Het verwerken ervan moet VIHB- en WEEELABEX-gecertificeerd gebeuren. W3E garandeert een veilige en verwijdering van oude hardware. Ons streven naar milieubewustzijn en 100% datavernietiging vormt de kern van onze dienstverlening. Zelfs het proces van het verwijderen van een harde schijf wordt met de grootste zorgvuldigheid behandeld. In onze goed beveiligde verwerkingsfaciliteit maken we gebruik van gespecialiseerde software om alle mogelijke resterende data volledig te vernietigen.

Vernietiging van Datadragers, Overal Waar Nodig

Bij W3E begrijpen we dat de vernietiging van datadragers op verschillende locaties kan plaatsvinden, afhankelijk van uw voorkeuren. Onze diensten omvatten de mogelijkheid om datadragers ter plaatse te vernietigen met behulp van onze mobiele shredder. Voordat het vernietigingsproces begint, worden alle datadragers zorgvuldig geregistreerd, wat extra waarborg biedt.

Ongeacht de gekozen methode, ontvangt u na voltooiing van de vernietiging een gedetailleerd certificaat met alle relevante informatie. Dit certificaat dient als belangrijke referentie bij zowel interne als externe audits.

W3E maakt gebruik van geavanceerde dataverwijderingssoftware voor het veilig verwijderen van gegevens op datadragers. Voor extra beveiliging bieden wij ook fysieke vernietiging ter plaatse aan als een van de mogelijkheden. Onze methoden voldoen aan de strikte normen van de NATO en andere militaire organisaties. Na de datavernietiging ontvangt u een uitgebreid certificaat waarop precies staat vermeld welke apparatuur is aangetroffen en welke data is verwijderd. Deze uitgebreide documentatie speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van zowel interne als externe audits.

Gecertificeerde Datavernietiging

W3E staat klaar om uw oude hardware zorgvuldig af te voeren, waarbij u vaak ook nog een aantrekkelijke vergoeding ontvangt. Kies voor een beter milieu en ontdek de diverse mogelijkheden voor het verwijderen van data of het vernietigen van harde schijven. W3E biedt altijd een oplossing op maat. Draag ook jouw steentje bij aan een beter milieu en neem vrijblijvend contact op met W3E via telefoonnummer 0172 – 20 50 06 of via deze link. Wij zijn u graag van dienst.

Deel dit artikel op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws

Benieuwd wat W3E voor uw bedrijf kan betekenen?

nl_NLDutch