Datavernietiging

Vernietigen door middel van overschrijven met Blancco Erasure Software.

Bij W3E begrijpen we hoe belangrijk het is om uw gevoelige informatie veilig te houden. Onze datavernietigingsdiensten zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw data permanent en veilig wordt vernietigd. Hieronder vindt u een overzicht van onze verschillende datavernietigingsmethoden en de voordelen die ze bieden.

Datavernietiging met Blancco software

W3E maakt gebruik van geavanceerde Blancco software om ervoor te zorgen dat uw digitale gegevens op een veilige en onherstelbare manier worden gewist. Deze software overschrijft de gegevens op uw apparaten meerdere keren, waardoor het onmogelijk wordt om ze te herstellen. Met onze datavernietiging via Blancco software kunt u er zeker van zijn dat uw digitale informatie volledig en veilig uitgewist is. Apparatuur die met deze data-cleaner is gewiped, wordt altijd voorzien van een clean disk statement. Dit betekent dat dataverwijdering 100% gegarandeerd is bij het gebruik van Blancco software. Wij wissen uw datadragers op een manier zodat hetgeen wat erop stond nooit meer terug te halen is. U ontvangt daarvan een certificaat waarmee u aan kunt tonen dat dit op een verantwoorde manier is gebeurd. Deze methode van dataverwijdering heeft als voordeel dat uw apparatuur geschikt is voor hergebruik. 

Blancco is geautoriseerd door o.a. de Nederlandse Defensie, het Ministerie van Binnenlandszaken en zelfs de DOD (US Departement of Defense). Dit garandeert ook de vernietiging van geregistreerde gegevens voor bedrijven die moeten werken in het kader van Socks compliance. Blancco maakt gebruik van de modernste wis-technieken en per informatiedrager krijgt u een gedetailleerd rapport/dataverwijderingscertificaat.

Shredderen van datadragers

Het shredderen van datadragers is een fysieke methode waarbij de apparaten letterlijk worden versnipperd tot kleine stukjes. Deze methode garandeert een volledige vernietiging van de gegevensdrager en zorgt ervoor dat zelfs de meest vasthoudende informatie niet kan worden hersteld. Bij W3E voeren we het shredderen uit met geavanceerde apparatuur, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw data volledig veilig is. Wij beschikken over zowel een vaste als een mobiele shredder. Bij het shredderen van datadragers worden de datadragers uit de hardware gedemonteerd en geregistreerd op serienummer om vervolgens te shredderen. De shredder vermaalt de datadragers in slechts enkele seconden tot stukjes ter grootte van confetti. Daarna is het niet meer mogelijk om er informatie vanaf te halen. De oorspronkelijke eigenaar is op deze manier nooit meer te achterhalen en de (bedrijf)veiligheid is daarmee gegarandeerd.

Omdat wij over zowel een vaste als mobiele shredder beschikken, krijgt u bij W3E flexibele opties. Zo kunnen uw datadragers in ons beveiligde pand vernietigd worden, maar ook bij u op locatie. Nadat de datadragers geregistreerd zijn, worden deze ter plekke vernietigd. Zo kunt u het daadwerkelijke proces met eigen ogen zien. De vermalen snippers van de datadragers worden door ons afgevoerd. Vervolgens ontvangt u een certificaat en een rapport met de datum en kenmerken van de vernietigde datadragers. Een veilig gevoel!

Veiligheidsniveau ( DIN66399 )
E-2 | H-4 | O-1 | T-2

DIN66399 beschermingsklasse 3, veiligheidsniveau H5 harde schijven.

Ontmantelen van serverruimtes

Naast onze specialisatie in datavernietiging biedt W3E ook uitgebreide diensten voor het veilig ontmantelen van serverruimtes. Wanneer u verouderde servers of IT-apparatuur heeft die buiten gebruik gesteld moeten worden, staan onze experts voor u klaar. Wij zorgen voor een gestructureerde ontmanteling, waarbij de hardware op een milieuvriendelijke wijze wordt afgevoerd. Het veiligstellen en vernietigen van data op servers en andere apparatuur is hierbij een integraal onderdeel.

Onze professionele aanpak waarborgt niet alleen de veiligheid van uw gegevens, maar ook een efficiënte en duurzame afhandeling van uw IT-infrastructuur. Vertrouw op W3E voor een zorgvuldige ontmanteling van uw serverruimtes en laat ons u helpen bij het beheren van het volledige levenscyclusproces van uw IT-middelen.

Uw data. onze zorg.

W3E wist ongewenste bestanden eenvoudig, snel en permanent met Blancco File Eraser. Wist u dat? Met onze handige haal- en brengservice bent u volledig ontzorgd.

Blancco: veilig en duurzaam

W3E is volledig gespecialiseerd in dataverwijdering. Data wordt 100% veilig en definitief overschreven met Blancco software.

Dataverwijdering op locatie

Permanente verwijdering van bestanden, mappen en vrije schijfruimte volgens de strengste eisen, inclusief tijdelijke bestanden en cache

Geautomatiseerd

Wist bestanden en mappen volgens geautomatiseerde processen/schema's

Certificaat na datawipe

Biedt een digitaal ondertekend wiscertificaat voor een volledig audittraject

Volgens regelgeving

Voldoet aan nationale, federale en internationale regelgeving en richtlijnen voor gegevensprivacy, waaronder ISO 27001 en ISO 27040

Zo gaan wij te werk bij W3E

Ontvang een waardebepaling

Ontvang een offerte op maat

Transport van uw ICT apparatuur

100% veilige datavernietiging

W3E vernietigt alle soorten datadragers

Datadragers zoals laptops, servers en systemen, tablets, smartphones, printers, digitale camera’s, losse harde schijven en andere opslagsystemen bevatten persoonlijke en vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Het is dan ook belangrijk om zorgvuldig met deze gegevens om te gaan. Wanneer u afscheid neemt van uw (oude) ICT-apparatuur , is simpelweg formatteren en resetten niet voldoende. Er blijft informatie achter op de datadragers die door bijvoorbeeld criminelen hersteld kunnen worden.  

Zo komt gevoelige informatie op straat te liggen en kan dit in verkeerde handen komen. W3E gebruikt speciale gecertificeerde software voor het veilig en permanent verwijderen van gegevens. Na het wipen van de datadrager, is deze her te gebruiken. Fysieke datavernietiging is ook mogelijk wanneer u de (oude) apparatuur niet meer wenst te gebruiken. W3E vernietigt alle soorten datadragers.

w3e shredden hdd 2
w3e shredden hdd

Veelgestelde vragen datavernietiging

W3E voert datavernietiging uit in ons servicecenter of indien gewenst bij u op locatie, voor een nog zekerder gevoel. Bovendien zijn wij WEEELABEX-gecertificeerd en houden wij ons strikt aan de Europese AVG regelgeving. W3E ontzorgt u door 100% veilige en verantwoorde datavernietiging.
Het wipen/erasen van data zorgt voor een 100% verwijdering van de gegevens. Hierna is de datadrager zelf geschikt voor hergebruik. Datavernietiging, ook wel shreddderen genoemd, is het fysiek vernietigen van een datadragers. De drager is hierna niet meer bruikbaar en de grondstoffen die overblijven kunnen gerecycled worden.
U ontvangt van W3E een officieel certificaat en rapport na afloop van de datavernietiging. Alle dragers worden voor de datavernietiging netjes geregistreerd. Zo weet u precies wanneer en wat er aan data vernietigt is.
De kosten van datavernietiging zijn afhankelijk van uw wensen. Het maakt verschil of uw data wilt laten wipen of shredderen. Wij leveren dan ook maatwerk. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.
nl_NLDutch

Hoe kunnen we helpen?